Schoolkamp

De leukste activiteiten

Omgeving

Klein Oever is gelegen in het prachtige Reestdal. Dit is een authentiek Beekdal waarin veel eeuwenoude elementen bewaard zijn gebleven. Bos, hei en boerenleven wisselen elkaar regelmatig af met als leidraad het riviertje ‘De Reest’. Deze vormt de natuurlijke grens tussen Drenthe en Overijssel. In de omgeving wisselen heide, bos en landbouw elkaar af. Het bezoekerscentrum De Wheem van Landschap Overijssel ligt op nog geen 2,5 kilometer van Klein Oever. Hiervandaan kunnen diverse excursies worden georganiseerd.

Activiteiten

Klein Oever heeft alles in huis
voor een geslaagd kamp

In de recreatieruimtes is natuurlijk een muziekinstallatie aanwezig en kan film gekeken worden op de televisie of zelfs op het grote scherm. Ook buiten zijn er voldoende speelgelegenheden. Voetbaldoeltjes, volleybalnetten, schommels, sportvelden, klimrekken en een trampoline zijn allemaal aanwezig. Zelfs een eigen zwembad ontbreekt niet.

Natuurlijk kun je tijdens het verblijf één of meerdere georganiseerde activiteiten bij boeken. Wat dacht je van een leuke meerkamp in thema, een klimmuur van 12 meter hoog, bubbel voetbal of een spelshow als
‘De jongens tegen de meisjes’! Het kan allemaal.

Door de verschillende activiteiten op Klein Oever vermaken de kinderen zich altijd daardoor is de sfeer top!

Voorbeeld programma

Omdat een schoolkamp organiseren tijd vergt hebben we een voorbeeld programma in elkaar gezet welke is uitgerust met diverse leuke activiteiten. Dit programma zorgt ervoor dat je elk dagdeel weer iets te doen hebt en omvat zowel sport en spel, het gebruik van de blij dat ik glijbaan bij het zwembad als een gezellige kampvuur avond.

Meerkampen

Kiezen jullie voor de Schotse kilt, boerenkiel, skimuts of cowboyhoed? Het kan allemaal

Klein oever heeft een breed aanbod aan diverse meerkampen. De highland games gelden als een echte krachtmeting tussen de leerlingen. Op onderdelen als paalwerpen, boomstamzagen en hooivorkdarten strijden de diverse ‘Schotse clans’ tegen elkaar. Liever niet te zwaar? 

Geen probleem, we vormen verschillende boevenbendes en trekken het Wilde Westen in. Op de prairie leren we boogschieten, rodeorijden, koemelken en goud zoeken.

Op het platteland van Overijssel mag een boerenthema natuurlijk niet ontbreken. Boerenbal is een combinatie van boerengolf en verschillende leuke spelen. Bouw zo snel mogelijk een vogelverschrikker, schiet op de kraai en versla je tegenstander in de boerinnenkruiwagenrace.

Wandelen en fietsen

Het prachtige Reestdal is uitermate geschikt om te wandelen en te fietsen. Klein Oever heeft diverse wandelroutes, speurtochten en gps-uitdagingen klaar liggen om uw wandeling extra leuk te maken. Verkent u de omgeving liever op de fiets? Geen probleem, eventueel kunt u deze via ons huren.

Attracties

Klein Oever beschikt zelf over verschillende attracties. Zo kunt u bij ons gemakkelijk een springkussen huren. Naast het springkussen is er voor de waterpret ook een 12 meter lange blij dat ik glijbaan of daag de leerlingen uit met de 12 meter hoge Klimmuur uiteraard is deze laatste enkel onder onze begeleiding en gezekerd te gebruiken.

Vraag onze
folder aan

Kom naar Klein Oever, geniet van de natuur, doe leuke activiteiten en maak heel veel plezier!

Wij gaan graag met u in overleg om van het schoolkamp een onvergetelijke ervaring te maken. Als u dat wenst kunnen we jullie van voor tot eind ontzorgen waardoor de aandacht voor de deelnemers op 1 staat.