Manege Klein Oever

Paard- en ponyrijlessen in een unieke ambiance!

Manege Klein Oever beschikt over een prachtige accommodatie, een mega grote rijhal, een buitenbak en zandpistes waar de lessen gegeven worden. Er is een groot aantal paarden en pony’s welke geschikt zijn voor de beginnende tot de gevorderde ruiters, op recreatief en wedstrijd niveau. Zo zijn voor de gevorderde ruiters zelf gefokte KWPN paarden beschikbaar en vanzelfsprekend zijn er voor de kinderen de allerliefste pony’s!

Paardrijden in de manege van Klein Oever?

Benieuwd of paardrijden wat voor jou is?
Neem contact op voor meer informatie!

Bel: 0523 649204 Stuur een e-mail

Paardrijden bij Manege Klein Oever

Manege Klein Oever biedt afwisselende lessen aan die passen bij het niveau van de groep. Wil je kijken of je paardrijden leuk vindt, dan hebben we instaplessen en leer je als nieuwe ruiter of amazone de basisbeginselen van het paardrijden. De paardrijlessen staan altijd onder leiding van een deskundig instructeur. Het is ook mogelijk om buitenritten, variërend van 1 tot 4 uur, te maken door de prachtige omgeving. Ook organiseren we in alle vakantie’s, behalve de kerstvakantie, ponykampen voor kinderen van 6 t/m 15 jaar.

Wedstrijden op de Manege

Op Manege Klein Oever worden regelmatig wedstrijden verreden. Deze worden verreden vanuit de ruiteropleiding van de FNRS. Het programma sluit van de eerste dressuur proef, tot aan een heel springparcours, met als tussenstappen de vaardigheidsproeven en het oefenspringen, volledig op elkaar aan. De dressuurproeven van de FNRS doorlopen een traject van de F1 tot de F20. Zo is er voor elke ruiter een passend rijniveau. Aan de dressuurproeven, F2, F4, F6 en F10 is een theorietoets gekoppeld, zo leert de ruiter niet alleen in de praktijk maar is er een koppeling met de theorie.

Fokkerij

Behalve Manege, Ponykamp en Partycentrum heeft Klein Oever ook nog een zeer gedegen fokkerij waar uit onze merrie’s al meer dan 30 jaar internationale springpaarden voortkomen. Bekende internationale toppers als Parkgraaf, Reestgraaf, Oevergraaf, Serville en natuurlijk Kroongravin gingen de jonge garde voor. Wie weet hoe de opvolgers zullen heten.