Voor ouders

en verzorgers

Paardrijden

Rijlessen tijdens ponykamp

Op de aankomstdag gaan alle kinderen proefrijden waarna de lessen naar niveau worden ingedeeld. Iedereen krijgt dus les op zijn of haar eigen niveau en krijgt les van een deskundige instructeur.

Alles in huis voor
een geslaagde week

Voorzieningen

De liefste pony’s, de gezelligste activiteiten en bijzondere slaapaccommodatie!

Op het terrein is een heerlijk eigen zwembad, sport- en speelvelden, schommels, kampvuurplaats en meer. In de eetzaal is genoeg ruimte om samen te eten en in de recreatiezaal kan je bijvoorbeeld tafeltennissen, sjoelen, tafelvoetballen, lezen, kaarten, een gezelschapsspel doen, knutselen, tekenen, muziek luisteren, schilderen en nog veel meer. Tijdens de allerlaatste avond van de ponykampweek gaan we met z’n allen de kelder in voor de afscheidsdisco!

Voor het paardrijden op Klein Oever beschikken we over een zeer grote binnenmanege, diverse buitenrijbanen en een prachtig natuurgebied om ons heen.

Dagelijks overleg

Op Klein Oever wordt dagelijks overleg gepleegd tussen de leiding en de ‘mentor’ van uw kind. Zo blijft iedereen betrokken bij het welzijn van het kind en kan altijd de juiste omgangsvorm gekozen worden. Daarnaast kunt u als ouder ook altijd met de leiding en uw kind overleggen wat de beste aanpak bij eventuele problemen is. Om ervoor te zorgen dat juist de leiding te allen tijde op de hoogte is van de gemoedstoestand van uw kind is een mobiele telefoon niet toegestaan. U kunt uw kind telefonisch bereiken tijdens de maaltijden. Tijdens de ontvangst adviseren wij u over de tijdstippen en de telefoonnummers van Klein Oever. De kinderen vinden het heel leuk om een kaartje bij ons te ontvangen.

De paarden staan
allemaal in de stallen

Veiligheid

Op ponykamp Klein Oever is veiligheid een belangrijk punt van aandacht. Klein Oever is geen manege die ‘bijklust’ met een ponykamp, maar is juist van oorsprong een ponykamp dat door tientallen jaren ervaring is uitgegroeid tot een begrip in Nederland. De accommodatie is volledig ingericht op het houden van ruitervakanties. Klein Oever is aangesloten bij de FNRS als 5-sterren manege en is in het bezit van het certificaat ‘veilig paardrijden’.

De ponyrijlessen worden gegeven door deskundige instructeurs. Iedere groep kinderen heeft eigen begeleiders en die blijven dag en nacht bij de groep. Onze begeleiders hebben buiten de vakanties om een baan waarbij hij/zij werkt met kinderen of volgt een opvoedkundige studie. De begeleider heeft minimaal de middelbare school afgemaakt en is ouder dan 18 jaar.

Door onze jarenlange ervaring zijn we bekend met helpen bij gebruik van medicatie. Dagelijks serveren we aan de kinderen ontbijt, lunch en driegangendiner en staat er de gehele dag onbeperkt limonade en vers fruit voor de kinderen klaar. Onze keuken is bekend met diverse dieetwensen. Wij kunnen hier in overleg rekening mee houden.

Aankomst en vertrek

Een ponykampweek begint en eindigt op zaterdag. Uw kind wordt op zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur verwacht. Uw kind kan de volgende zaterdagochtend tussen 9.00 en 11.00 uur weer worden opgehaald.

In de voorjaars- en herfstvakantie wordt de
optie midweek ponykamp geboden van maandag tot en met vrijdag. Uw kind wordt dan op maandagochtend tussen 9.00 en 11.00 uur verwacht en kan vrijdagavond tussen 18.30 en 19.30 uur weer worden opgehaald.

folder-klein-oever

Vraag nu onze
folder aan

Praktische informatie

Belangrijk om te weten

De kinderen zijn te bereiken tijdens hun maaltijden op de tijden die zijn aangegeven op uw betaalbevestiging. Het nummer dat u kunt bellen is: 0523-208421

Het is mogelijk om een Lakenpakket te huren á € 11,50,- per week. Een hoeslaken meenemen/huren is verplicht.
LET OP: bij het lakenpakket zit GEEN deken/slaapzak.

Op Klein Oever wordt met veiligheidscap gereden.
Caps zijn te huur voor € 9,50 per week.

Twee keer per week is ons snoepwinkeltje open waar de kinderen voor maximaal € 2,50 per keer mogen besteden. Ook is er de mogelijkheid om ansichtkaarten te kopen. Advies is om niet te veel geld mee te geven, meestal is € 10,- voldoende.

Het meebrengen van een mobiele telefoon is niet toegestaan. U kunt tijdens maaltijden bellen om uw kind(eren) en/of leiding te spreken.

De kinderen dienen minimaal zwemdiploma A te hebben.

In verband met het dierenwelzijn hebben wij voor de ponykampen een gewichtslimiet van 80kg. 

Natuurlijk helpen wij uw kind graag met het innemen van eventuele medicatie. Zorg voor een duidelijke omschrijving op papier en stop deze samen met de medicatie in een zakje voorzien van naam. Medicatie levert u in bij het betalen bij aankomst op het kamp. Wij zijn geen zorgverlener, u bent zelf verantwoordelijk/draagt het risico voor het feit dat wij deze medicatie aan uw kind geven.

Ga goed gepakt
naar het ponykamp

Meld je hier direct aan voor het leukste ponykamp van Nederland.