Paardrijden tijdens

Jouw Ponykamp

Elke dag heerlijk

met de paarden bezig zijn

 

Veiligheid en dierenwelzijn

Klein Oever beschikt over het veiligheidscertificaat en is door de FNRS beoordeeld met 5 sterren. Veiligheid van ruiter en paard hebben we hoog in het vaandel.

Geniet van het paardrijden

Of het nu een dressuur-, springles of een buitenrit is.

De activiteiten van de kinderen tijdens het ponykamp zijn in en rondom Manege Klein Oever. Naast de grote oorspronkelijke boerderij is er een ruime binnenmanege aanwezig. Bij mooi weer kan er worden gereden in één van de buitenpistes. Er staan zo’n vijftig prachtige pony’s en paarden in de stallen te trappelen van ongeduld om met je kennis te maken en je op de rug te nemen voor een mooie rit. Je mag iedere dag helpen met de verzorging van de pony’s en paarden. Ook de andere dieren bij de manege zullen niet worden vergeten. De omgeving van de manege is een bijzonder stukje Nederland waar je nog veel kunt zien van het platteland zoals dit er vroeger uit zag. Je kunt er heerlijke paardrijden over oude ruiterpaden, heidevelden en door bossen. Oftewel buitenritten om van te genieten.

Rijlessen tijdens ponykamp

Tijdens het ponykamp gaan we niet alleen paardrijden in de bak, maar ga je op buitenrit, doe je mee aan de schriktraining en natuurlijk is er springles. Op de aankomstdag gaan alle kinderen proefrijden waarna de lessen naar niveau worden ingedeeld. Iedereen krijgt dus les op zijn of haar eigen niveau en krijgt les van een deskundige instructeur. Ben je een ervaren ruiter? Dan kun je meedoen aan springlessen en maken we mooie buitenritten. Kun je nog niet (zo goed) rijden? Dat is helemaal niet erg! Je krijgt op een speelse manier iedere dag les en dan zul je zien dat je ook mee kunt tijdens een mooie buitenrit en we maken je eerste sprong. Natuurlijk vinden alle pony’s en paarden het sowieso heerlijk om verzorgd en vertroeteld te worden! Je mag voor de hele week je ‘eigen’ pony of paard uitkiezen om te verzorgen.

Het rijden met laarzen of jodhpurs met chaps en veiligheidscap is verplicht

Iets met zand in je schoen… 👞
#zomerkamp #ponykampen #ponykampkleinoever #kleinoever2024 #wanneerkomjijopkampditjaar #herinneringenmakendoejesamen #pennymeisjes

67 0

Hoe hoog is jullie toren wel eens geweest?
#kleinoever2024 #ponykampkleinoever #penny #voorjaarsvakantie #herinneringenmakendoejesamen

179 1