Voor de ouders/

verzorgers

Alle belangrijke informatie

Vraag nu
direct onze
folder aan

Informatie ouders / verzorgers

Klein Oever organiseert al meer dan 50 jaar kindervakanties tijdens de schoolvakanties. Met veel plezier ontvangen wij uw kinderen bij ons op kamp. Natuurlijk informeren we u natuurlijk graag over het reilen en zijlen tijdens de kampweek.

Dagelijks overleg

Op Klein Oever wordt dagelijks overleg gepleegd tussen de leiding en de ‘mentor’ van uw kind. Zo blijft iedereen betrokken bij het welzijn van het kind en kan altijd de juiste omgangsvorm gekozen worden. Daarnaast kunt u als ouder ook altijd met de leiding en uw kind overleggen wat de beste aanpak bij eventuele problemen is. Om ervoor te zorgen dat juist de leiding te allen tijde op de hoogte is van de gemoedstoestand van uw kind is een mobiele telefoon niet toegestaan. U kunt uw kind telefonisch bereiken tijdens de maaltijden. Tijdens de ontvangst adviseren wij u over de tijdstippen en de telefoonnummers van Klein Oever.

Klein Oever wordt door de warmte, veiligheid en het overleg niet voor niets al jaren door kinderen en ouders betiteld als een tweede thuis!

Aankomst en vertrek

Een survivalweek begint en eindigt op zaterdag. Uw kind wordt op zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur verwacht. Uw kind kan de volgende zaterdagochtend tussen 9.00 en 11.00 uur weer worden opgehaald.

Recreatieruimte en Maaltijden

Naast al het survivallen is er ook genoeg tijd om iets anders te doen. Op Klein Oever is een prachtig eigen zwembad, maar zwemmen mag alleen onder toezicht van de leiding en na vooraf toestemming van je ouders/verzorgers. Bij het zwembad is een speelweide om te zonnen en te spelen. Er zijn bijvoorbeeld klimtouwen en schommels. Op het volleybalveld en het grote sportveld kun je je eigen competitie houden. Je hoeft je dus geen seconde te vervelen! Je eet tijdens het survivalkamp op verschillende locaties. Zo eet je een keer in het bos van het zelfgebouwde kampvuur en zullen jullie meerdere malen samen met de kinderen van Ponykamp Klein Oever eten in de daarvoor ingerichte ruime eetzaal. Tijdens de survivalkampweek staat er onbeperkt drinken en fruit voor je klaar.

Slapen en Begeleiding

Tijdens het survivalkamp proberen we het ieder kind naar zijn of haar zin te maken. Er wordt met kleine groepen gewerkt en wij laten de intentie van de kinderen tot zijn recht komen. De groep kinderen tijdens het survivalkamp bestaat uit maximaal 25 deelnemers. Alle kinderen van 8 tot en met 15 jaar zijn van harte welkom. Tijdens de activiteiten en bij de bedtijden wordt er rekening gehouden met de leeftijd van de kinderen. Iedere groep heeft een eigen leider en die blijft dag en nacht bij de groep. Je begeleider heeft buiten de vakanties om een baan waarbij hij/zij werkt met kinderen of volgt een opvoedkundige studie. Je begeleider heeft minimaal de middelbare school afgemaakt en is ouder dan 18 jaar. Op Klein Oever zijn we bekend met het helpen bij gebruik van medicatie en kunnen we aan je eventuele dieetwens voldoen.

Praktische informatie

Belangrijk om te weten

 • Het is mogelijk om een hoeslaken (=verplicht) te huren á € 5,- per week.
 • Twee keer per week is ons snoepwinkeltje open waar de kinderen voor
  maximaal € 2,50 per keer mogen besteden. Ook is er de mogelijkheid
  om ansichtkaarten te kopen.
  Advies is om niet te veel geld mee te geven, meestal is € 10,- voldoende.
 • Het meebrengen van een mobiele telefoon is niet toegestaan. U kunt
  tijdens maaltijden bellen om uw kind(eren) en/of leiding te spreken.
 • De kinderen dienen minimaal zwemdiploma A te hebben.
 • Natuurlijk helpen wij uw kind graag met het innemen van eventuele medicatie. Zorg voor een duidelijke omschrijving op papier en stop deze samen met de medicatie in een zakje voorzien van naam. Medicatie levert u in bij het betalen bij aankomst op het kamp. Wij zijn geen zorgverlener, u bent zelf verantwoordelijk/draagt het risico voor het feit dat wij deze medicatie aan uw kind geven.

Survivalkamp nieuws!

Wil je op de hoogte blijven van alle leuke acties en activiteiten? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!