Informatie survivalkamp

Iedere zomervakantie worden er op Klein Oever survivalkampen georganiseerd voor jongens en meisjes van acht tot en met vijftien jaar. Het survivalkamp is een avontuurlijke week waarbij je op speelse wijze diverse overlevingstechnieken leert. Zo komen er bivaktechnieken aan bod, waarbij je leert een eigen onderkomen te bouwen, waar je ook echt de nacht in doorbrengt. Het leggen van een aantal belangrijke knopen wordt behandeld en je leert met kaart, kompas en GPS de weg te vinden.

Aan het eind van de week kan iedereen met een rugzak met de juiste bagage een week overleven. Alle survivalactiviteiten en technieken worden begeleid door deskundige begeleiding. Door het speels opgezette karakter van de activiteiten is het voor iedereen leuk om deel te nemen.

Locatie Survivalkamp Klein Oever

Survivalkamp Klein Oever ligt op het platteland bij het buurtschap Oud Avereest tussen Balkbrug en Meppel dicht bij het riviertje de Reest op de grens tussen Overijssel en Drenthe. Het Reestdal is een prachtig natuurgebied waar veel van de outdooractiviteiten plaatsvinden. De omgeving leent zich met haar heide’s, weilanden, waterpartijen en uitgestrekte bossen uitstekend voor diverse outdooractiviteiten. Het survivalkamp wordt gelijktijdig gehouden met het ponykamp op het veelzijdige terrein van Klein Oever, waarbij voor elk soort kamp een eigen onderkomen is ingericht.

Accommodatie Survivalkamp

Jullie verblijven op het terrein van Klein Oever en slapen als een echte Indiana Jones in een safaritent!! Avontuurlijk en toch comfortabel! Voor de jongens en de meisjes is er een apart onderkomen. Douches en toiletten zijn in de directe nabijheid van het kamp. Vanuit het prachtige safaritentenkamp  worden alle verschillende activiteiten georganiseerd. Op Klein Oever is een prachtig eigen zwembad, maar zwemmen mag alleen onder toezicht van de leiding en na vooraf toestemming van je ouders/verzorgers. Bij het zwembad is een speelweide om te zonnen en te spelen. Er zijn bijvoorbeeld klimtouwen en schommels. Op het volleybalveld en het grote sportveld kun je je eigen competitie houden.

Recreatieruimte en Maaltijden tijdens Survivalkamp

Naast al het survivallen is er ook genoeg tijd om iets anders te doen. Op Klein Oever is een prachtig eigen zwembad, maar zwemmen mag alleen onder toezicht van de leiding en na vooraf toestemming van je ouders/verzorgers. Bij het zwembad is een speelweide om te zonnen en te spelen. Er zijn bijvoorbeeld klimtouwen en schommels. Op het volleybalveld en het grote sportveld kun je je eigen competitie houden. Je hoeft je dus geen seconde te vervelen!

Je eet tijdens het survivalkamp op verschillende locaties. Zo eet je een keer in het bos van het zelfgebouwde kampvuur en zullen jullie meerdere malen samen met de kinderen van Ponykamp Klein Oever eten in de daarvoor ingerichte ruime eetzaal. Tijdens de survivalkampweek staat er onbeperkt drinken en fruit voor je klaar.

Slapen en Begeleiding tijdens Survivalkamp

Tijdens het survivalkamp proberen we het ieder kind naar zijn of haar zin te maken. Er wordt met kleine groepen gewerkt en wij laten de intentie van de kinderen tot zijn recht komen. De groep kinderen tijdens het survivalkamp bestaat uit maximaal 25 deelnemers. Alle kinderen van 8 tot en met 15 jaar zijn van harte welkom. Tijdens de activiteiten en bij de bedtijden wordt er rekening gehouden met de leeftijd van de kinderen.

Iedere groep heeft een eigen leider en die blijft dag en nacht bij de groep. Je begeleider heeft buiten de vakanties om een baan waarbij hij/zij werkt met kinderen of volgt een opvoedkundige studie. Je begeleider heeft minimaal de middelbare school afgemaakt en is ouder dan 18 jaar. Op Klein Oever zijn we bekend met het helpen bij gebruik van medicatie en kunnen we aan je eventuele dieetwens voldoen.