Informatie voor de ouders of verzorgers

Veiligheid

Op ponykamp Klein Oever is veiligheid een belangrijk punt van aandacht. Klein Oever is geen manege die ‘bijklust’ met een ponykamp, maar is juist van oorsprong een ponykamp dat door tientallen jaren ervaring is uitgegroeid tot een begrip in Nederland. De accommodatie is volledig ingericht op het houden van ruitervakanties. Klein Oever is aangesloten bij de FNRS als 4-sterren manege en is in het bezit van het certificaat ‘veilig paardrijden’.

De ponyrijlessen worden gegeven door deskundige instructeurs. Iedere groep kinderen heeft eigen begeleiders en die blijven dag en nacht bij de groep. Onze begeleiders hebben buiten de vakanties om een baan waarbij hij/zij werkt met kinderen of volgt een opvoedkundige studie. De begeleider heeft minimaal de middelbare school afgemaakt en is ouder dan 18 jaar.

Door onze jarenlange ervaring zijn we bekend met helpen bij gebruik van medicatie. Dagelijks serveren we aan de kinderen ontbijt, lunch en driegangendiner en staat er de gehele dag onbeperkt limonade en vers fruit voor de kinderen klaar. Onze keuken is bekend met diverse dieetwensen.

Dagelijks overleg

Op Klein Oever wordt dagelijks overleg gepleegd tussen de leiding en de ‘mentor’ van uw kind. Zo blijft iedereen betrokken bij het welzijn van het kind en kan altijd de juiste omgangsvorm gekozen worden. Daarnaast kunt u als ouder ook altijd met de leiding en uw kind overleggen wat de beste aanpak bij eventuele problemen is. Om ervoor te zorgen dat juist de leiding te allen tijde op de hoogte is van de gemoedstoestand van uw kind is een mobiele telefoon niet toegestaan. U kunt uw kind telefonisch bereiken tijdens de maaltijden. Tijdens de ontvangst adviseren wij u over de tijdstippen en de telefoonnummers van Klein Oever.

Klein Oever wordt door de warmte, veiligheid en het overleg niet voor niets al jaren door kinderen en ouders betiteld als een tweede thuis!

Aankomst en vertrek

Een ponykampweek begint en eindigt op zaterdag. Uw kind wordt op zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur verwacht. Uw kind kan de volgende zaterdagochtend tussen 9.00 en 11.00 uur weer worden opgehaald.

In de voorjaars- en herfstvakantie wordt de optie midweek ponykamp geboden van maandag tot en met vrijdag. Uw kind wordt dan op maandagochtend tussen 9.00 en 11.00 uur verwacht en kan vrijdagavond tussen 18.30 en 19.30 uur weer worden opgehaald.

Praktische informatie

– Op Klein Oever wordt met veiligheidscap gereden. Caps zijn te huur voor € 7,50 per  week.
– Het is mogelijk om een hoeslaken (=verplicht) te huren á € 5,- per week.
– Twee keer per week is ons snoepwinkeltje open waar de kinderen voor maximaal € 2,50 per keer mogen besteden. Ook is er de mogelijkheid om ansichtkaarten te kopen.
Advies is om niet te veel geld mee te geven, meestal is € 10,- voldoende.
– Het meebrengen van een mobiele telefoon is niet toegestaan. U kunt tijdens maaltijden bellen om uw kind(eren) en/of leiding te spreken.
– De kinderen dienen minimaal zwemdiploma A te hebben.
– Het is mogelijk om een eigen pony/paard mee te nemen. Hengsten zijn niet toegestaan.
– Kosten voor stalling en voer € 50,- per week (onze pony’s en paarden staan op stro en we voeren standaard bix en hooi/kuilvoer). Bij speciale box/voer wensen, dient u dit zelf mee te nemen.
– Het meebrengen van een vaccinatiepaspoort conform KNHS regelement is verplicht.

Aanmelden ponykamp

Voor het aanmelden hebben wij de volgende gegevens van uw dochter/zoon nodig:

Naam, adres, postcode, woonplaats, 2 of 3 telefoonnummers, emailadres, geboortedatum, naam zorgverzekeraar en polisnummer.

Dit kunt u telefonisch of via het contactformulier aan ons doorgeven.