Informatie ponykamp

De liefste pony’s, de gezelligste activiteiten en bijzondere slaapaccommodatie!

Tijdens het ponykamp ga je iedere dag minstens twee keer ponyrijden. Op de aankomstdag gaan alle kinderen proefrijden waarna de lessen naar niveau worden ingedeeld. Iedereen krijgt dus les op zijn of haar niveau en krijgt les van een deskundige instructeur. Ben je een ervaren ruiter? Dan kun je meedoen aan springlessen en maken we mooie buitenritten. Kun je nog niet (zo goed) rijden? Dat is helemaal niet erg! Je krijgt op een speelse manier iedere dag les en dan zul je zien dat je ook mee kunt tijdens een mooie buitenrit. Natuurlijk vinden alle pony’s en paarden het sowieso heerlijk om verzorgd en vertroeteld te worden. Je mag voor de hele week je ‘eigen’ pony of paard uitkiezen om te verzorgen.

Natuurlijk bestaat ook de mogelijkheid om je eigen pony of paard mee te nemen op ponykamp! Hoe leuk is dat?! Een week lang met je eigen pony of paard op vakantie!

Naast al het ponyrijden is er ook genoeg tijd om iets anders te doen. Op Klein Oever is een prachtig eigen zwembad aanwezig, maar zwemmen mag alleen onder toezicht van de leiding en na vooraf toestemming van je ouders/verzorgers. Bij het zwembad is een grasveld om te zonnen en te spelen. Op het volleybalveld en het grote sportveld kun je je eigen competitie houden. De begeleiding stelt dagelijks een activiteitenprogramma op. Dit kan bijvoorbeeld blij-dat-ik-glij, skelteren, ‘pimp-my-pony’ of een survivaltocht zijn. Iedere avond is er een speciale activiteit, bijvoorbeeld de kennismakingsspellen op de heide, een griezeltocht, een groot kampvuur, de bonte avond en een discoavond. Je hoeft je dus geen seconde te vervelen!

Ponykamp voor kinderen van 6 t/m 15 jaar

Alle kinderen van 6 tot en met 15 jaar zijn van harte welkom. De kinderen van 6 tot en met 11 jaar slapen in de boerderij, onze groepsaccommodatie. De slaapzalen in de boerderij zijn verschillend van grootte. De kinderen van 11 tot en met 15 jaar slapen in de huifkarren. Er kunnen maximaal 4 kinderen in een huifkar slapen. De meisjes slapen apart van de jongens. Als je 11 jaar oud bent, mag je kiezen of je in de boerderij of in een huifkar slaapt.

Voorzieningen

Op het terrein is een heerlijk eigen zwembad, sport- en speelvelden, schommels, kampvuurplaats en meer. In de eetzaal is genoeg ruimte om samen te eten en in de recreatiezaal kan je bijvoorbeeld tafeltennissen, sjoelen, tafelvoetballen, lezen, kaarten, een gezelschapsspel doen, knutselen, tekenen, muziek luisteren, schilderen en nog veel meer. Tijdens de allerlaatste avond van de ponykampweek gaan we met z’n allen de kelder in voor de afscheidsdisco!

Voor het paardrijden op Klein Oever beschikken we over een zeer grote binnenmanege, diverse buitenrijbanen en een prachtig natuurgebied om ons heen.