Wedstrijden

Onderlinge wedstrijden informatie

Dressuur

Klik hier voor het inschrijfformulier voor de dressuur wedstrijden.

Springen / VA

Klik hier voor het inschrijfformulier voor de springwedstrijden.

Eindconcours

30 juni 2024

Opgeven nog niet mogelijk

Wedstrijden bij Manege Klein Oever

Op manege Klein Oever worden regelmatig wedstrijden verreden, deze worden verreden vanuit de ruiteropleiding van de FNRS. Dit hele programma sluit volledig op elkaar aan van de eerste dressuur proef, tot aan een heel springparcours, met als tussenstap de vaardigheidsproeven. Om jezelf op dit alles goed voor te bereiden zijn er een tweetal boeken waarin de theorie bestudeerd kan worden: ‘Leer paardrijden met plezier’, waarin je ook het proeven boekje vindt, en ‘Beter paardrijden met plezier’. Beide boeken zijn te koop bij de bar.

Voor meer informatie over de wedstrijden hebben wij een handig document gemaakt.

Klik hier voor het document: Wedstrijden rijden bij Manege Klein Oever

Proeven en theorie

De dressuurproeven van de FNRS doorlopen een traject van de F1 tot de F15 en daarna de B-dressuur. Zo is er voor elke ruiter een passend rijniveau. Aan de dressuurproeven, F2, F4, F6 en F10 is een theorietoets gekoppeld, zo leert de ruiter niet alleen in de praktijk maar is er een koppeling met de theorie.

Wat moet ik wanneer leren?

F2 – hoofdstuk 6 & 7
F4 – hoofdstuk 8 & 9
F6 – hoofdstuk 10
F10 – hoofdstuk 12

Je theorietoets is gekoppeld aan de tweede keer dat je een proef rijd. Als je hebt gestart in de ‘F-proeven’ en je hebt je eerste promotiepunt in de F3 behaald mag je deel gaan nemen aan de VA-proeven. Hier leer je op speelse wijze kennismaken met het rijden van hindernissen en het combineren van obstakels. Zo bereid je jezelf perfect voor voor een echte springwedstrijd die je mag starten als je je F6 diploma hebt behaald.

Let goed op voor welke datum je inschrijft aangezien er meerdere activiteiten zijn. Wees op tijd met inschrijven, na de laatste inschrijfdatum is inschrijven niet meer mogelijk. Vul altijd 3 pony’s of paarden in. Wij proberen met jullie voorkeur rekening te houden. Wij geven niet de garantie dat dit altijd lukt, aangezien wij naast de voorkeuren ook rekening houden met het welzijn van onze paarden en pony’s.

Koninklijke Nederlandse
Hippische Sportfederatie

Voor meer informatie over het ruiterpaspoort ga je naar de website van de KNHS.

Manege nieuws!

Wil je op de hoogte blijven van alle leuke acties en activiteiten? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!