Voltige op Klein Oever

Naast de reguliere paardrijlessen geeft Klein Oever ook voltige lessen.
Voltige is een discipline in de paardensport waarbij je turnt op je paard.
Bij voltige kun je oefeningen zowel in team verband als solo uitvoeren. De voltigelessen op Klein Oever zijn op zaterdag van 11:00 tot 13:00. Nieuwsgierig geworden? Kom gerust een keer kijken hoe het er  tijdens onze lessen aan toe gaat.

Ook voor de voltigeurs zijn er verschillende proeven geschreven om de uitdaging steeds weer een stukje te verleggen en een doel te behouden in de les. Deze Voltige proeven staan net als de F proeven beschreven in het boek ‘leer paardrijden met plezier’. Ook hier wordt weer met een lage instap drempel gewerkt. Zo kan eigenlijk iedereen deelnemen aan de voltige lessen.

Bij een les beginnen we natuurlijk met de warming – up. Vervolgens kunnen we zowel op het paard als op de voltigeton (oefenpaard) verschillende oefeningen uitvoeren en trainen. Zo werken we toe naar de proeven of naar een demonstratie. Om deel te nemen aan een les heb je een strakke sportbroek of legging mer turnschoentjes nodig. Die zijn natuurlijk veel fijner voor het paard dan schoenen of laarzen.

Klik hier voor foto’s van onze uitvoering tijdens het eindconcours van 2016.

Voor meer informatie over voltige kun je ook terecht op de site van de KNHS