Paardrijden

Het paardrijden bij manege Klein Oever staat altijd onder leiding van een deskundig instructeur. Aan de hand van het niveau van de groep worden er afwisselende lessen geboden, zowel dressuur als springen als het carrouselrijden komen aan bod. Voor nieuwe lessers hebben wij instaplessen. Hierin leert de nieuwe ruiter of amazone de eerste basisbeginselen van het paardrijden, na zo’n 5 keer volgt dan een passende lesgroep. De lesgroepen hebben een maximum van 9 personen. De lessen duren één uur.

Paardrijlessen

DESKUNDIGE LESSEN OP PRACHTIG TERREIN!

De pony- en paardrijlessen op Klein Oever staan onder deskundige leiding en worden gegeven in en buiten de maneges.
Afhankelijk van de weersomstandigheden en het lesprogramma kunnen deze lessen zowel binnen in de mega-grote binnenbak, als buiten in de buitenmanege worden gegeven. Het prachtige Reestdal ligt binnen handbereik voor een heerlijke buitenrit door de natuur.
Na de les is er altijd gelegenheid om met de groep een hapje en drankje te nuttigen in de gezellige ‘manegekroeg’.
De instructeurs op Klein Oever zijn zelf ook actief betrokken bij de paardensport, zowel in de dressuur als in het springen. Deze ervaring delen zij graag met de lessers wat het niveau van de lessen ten goede komt.

Kom gerust een keer langs om een les te bekijken, of om een les mee te maken vanaf de rug van het paard.

Veiligheid

Veiligheid is een belangrijk aspect binnen de (paarden)sportwereld. Manege Klein Oever besteedt hier veel aandacht aan.
Paardrijden is een prachtige sport. Een sportieve hobby om volop van te genieten. Voor uw en onze veiligheid is de manege op dusdanige wijze ingericht dat wij het keurmerk “veiligheidscertificaat manege” mogen dragen.
Kijk voor meer informatie over het veiligheidcertificaat op www.veiligpaardrijden.nl