Competities

Zitcompetitie & springcompetitie

Leuke competities tegen andere ruitersportcentra

De KNHS en de FNRS organiseren 2 verschillende landelijke competities, de zitcompetitie en de springcompetitie waar Klein Oever met haar manegeruiters trouw aan deel neemt. Dat blijft niet zonder resultaat. Meerdere malen hebben we in het verleden al top prestaties geleverd op deze prachtige evenementen.

De zitcompetitie

De zitcompetitie is een initiatief van de FNRS en is bedoeld om een goede houding en zit onder de manegeruiters te bevorderen.  Er worden regiofinales gehouden door het hele land om door te stromen naar de kwartfinale, halve finale of finale. Deze laatste twee worden verreden tijden ‘Horse Event’ in Ermelo.

In 2010 kende Klein Oever een geweldige start van het zitcompetitie avontuur, Sharon drong door tot de finale en verroverde hier de 3e plaats in deze landelijke competitie.

De aanpak van de zitcompetitie op Klein Oever heeft zijn vruchten afgeworpen in 2013, Jessica Donker plaatste zich in Deurne voor de Finale en behaalde een prachtige tweede plaats in cat. 3! In 2014 werden we vervolgens uitgeroepen tot ‘best zittend ruitersportcentrum van de regio’! In 2015 was er weer een individueel succes van Merel Bouwknegt. Zij werd 5e van Nederland dat jaar.

De ruiters die geselecteerd zijn voor de Zitcompetitie van 2019 zijn: Anna Santer, Romy Schutte, Inez Mast, Vera Wildeboer, Lieke Jabben, Puck Greven, Zara Raven, Sylvana Barelds en Claudia Westhof.

Zij zullen strijden op zondag 16 juni in Den Ham in de regionale voor een plek naar de kwartfinale!

Springcompetitie

In 2014 is gestart met de springcompetitie voor de manegeruiter. Een competitie waarin de ruiters zich moeten plaatsen in de klasse S40, S60 & S80. Ook deze competitie wordt over meerdere wedstrijden verreden. Met als hoogtepunt de finale tijdens Indoor Brabant.

De springcompetitie kende voor Klein Oever een vliegende start, met een eerste plaats voor het team in zowel Deurne als Hardenberg en uiteindelijk een individuele eerste plaats tijdens Indoor Brabant in het S70 voor Danielle Hiemstra.

Ook in het seizoen 2015/2016 heeft Klein Oever goede resultaten neergezet in de voorrondes van de springcompetitie. Tijdens de regiofinale van Noord Nederland evenaarde het team de prestatie van vorig jaar om de titel ‘Best springend ruitersportcentrum’ mee naar huis te nemen. In de finale op Indoor Brabant behaalde Liselotte van der Kamp een prachtige 3e plaats in het S80!

In 2016/2017 prolongeerde Klein Oever met een geweldig team voor de derde keer op rij de titel ‘best springend ruitersportcentrum van de regio’ Ook plaatsten Claudia Westhof, Annelies van der Wolde en Sylvana Barelds zichzelf voor de grote finale op 12 maart 2017.

In 2017/2018 mocht Klein Oever zich voor de vierde keer op rij uitroepen tot ‘best springend ruitersportcentrum’ van de regio! Met maar liefst 9 ruiters reizen we zondag 21 januari 2018 af naar de halve finale!