Manegewedstrijden informatie

Op manege Klein Oever worden regelmatig wedstrijden verreden, deze worden verreden vanuit het les programma van de FNRS. Dit hele programma sluit volledig op elkaar aan van de eerste dressuur proef, tot aan een heel springparcours, met als tussenstappen de vaardigheidsproeven en het oefenspringen. Om op dit alles goed voorbereid te zijn, zijn er een tweetal boeken waarin de theorie bestudeerd kan worden: ‘Leer paardrijden met plezier’ waarin je ook de proeven vindt, ‘Beter paardrijden met plezier’.

Proeven en theorie
Klein Oever maakt gebruik van de ruiteropleidingen van de FNRS. Dit is een systeem van proeven speciaal ontwikkeld voor manege ruiters. Officiële juryleden nemen de beoordeling voor hun rekening. Voor de dressuur zijn er de F-proeven ontwikkeld.  Bij verschillende proeven hoort een theorie toets. Voor het springen zijn ook verschillende proeven ontwikkeld. Vaardigheid deel 1, om zo door te stromen naar de Va 2 en het oefenspringen. Zo worden ze klaargestoomd voor het echte parcours.

Aan de dressuurproeven, F2, F4, F6 en F10 is een theorietoets gekoppeld, zo leert de ruiter niet alleen in de praktijk maar is er een koppeling met de theorie.

Wat moet ik wanneer leren?
F2 – hoofdstuk 6 & 7
F4 – hoofdstuk 8 & 9
F6 – hoofdstuk 10
F10 – hoofdstuk 12

Je theorietoets is gekoppeld aan de tweede keer dat je een proef rijd

Voor meer informatie kunt u terecht bij uw instructeur of kijk in het boek
‘Leer paardrijden met plezier’.

Inschrijflijsten
Mocht je jezelf in willen schrijven voor 1 van de activiteiten, stuur dan een mail naar wedstrijden@kleinoever.nl met daarin de gegevens van de activiteit, 3 paardenkeuzes, en vergeet vooral niet de klasse er bij te vermelden. Inschrijven kan tot 7 dagen van te voren.

Je kunt je ook inschrijven via de Klein Oever APP, download deze in de APP-store of de GOOGLE-playstore, en volg de instructies.

Let goed op voor welke datum je inschrijft aangezien er meerdere activiteiten zijn. Wees op tijd met inschrijven, na de laatste inschrijfdatum is inschrijven niet meer mogelijk. Vul altijd 3 pony’s of paarden in. Wij proberen met jullie voorkeur rekening te houden. Wij geven niet de garantie dat dit altijd lukt, aangezien wij naast de voorkeuren ook rekening houden met het welzijn van onze paarden en pony’s.

LET OP: gezien de organisatie van het EINDCONCOURS veel werk met zich mee brengt, verzoeken wij jullie rekening te houden met een sluitingstermein va de inschrijvingen van 14 dagen! Dat wil zeggen voor 15 juni! 

Starttijden
Hieronder worden de startlijsten gepubliceerd van de onderlinge wedstrijden van Klein Oever. Let op dat alle paarden en tijden onder voorbehoud zijn. Kijk daarom altijd de avond van te voren op www.kleinoever.nl voor de laatste wijzigingen. zelfs tot op de dag zelf kunnen deze factoren wijzigen.

Klik hier voor de dauwtraprit

Klik hier voor de moederdagrit

Klik hier voor de zitcompetitie

 

Wij wensen iedereen veel succes bij de wedstrijd.

Uitslagen
Hieronder vind je alle uitslagen van het lopende seizoen.

Klik hier voor de uitslag van 28-9-14

Klik hier voor de uitslag van 16-10-14

Klik hier voor de uitslag van 26-10-14

Klik hier voor de uitslag van 30-11-14

Klik hier voor de uitslag van 21-12-14

Klik hier voor de tussenstand van het Manege Kampioenschap

Manege wedstrijden
Vanaf de F3 tot en met de F6 is er het aanstormend talenten kampioenschap zowel bij de jeugd al bij de volwassenen. Dit kampioenschap is in combinatie met de vaardigheidsproeven en het oefenspringen. Vanaf de F6 doe je mee aan het manege kampioenschap, hier wordt gecombineerd met de springwedstrijden.

De 2 beste resultaten uit de F proeven over het hele seizoen samen met het beste resultaat uit de VA/OS of de S proeven zijn de kwalificatie punten voor de finale. Deze finale wordt verreden tijdens het eindconcours. Hier moet zowel gestart worden in het ochtend-programma (dressuur) als in het middagprogramma.
(Vaardigheidsproeven/Oefenspringen en het parcoursspringen)

klik hier voor de tussenstand manegekampioenschap 2014-2015 (versie 22-12-2014)

Klik hier voor de uitslagen van wedstrijden

Zitcompetitie 2011
De zitcompetitie is een initiatief van de FNRS en is bedoeld om een goede houding en zit onder de manegeruiters te bevorderen.  Er worden regiofinales gehouden door het hele land om door te stromen naar de kwartfinale, halve finale of finale. Deze laatste twee worden verreden tijden ‘Horse Event’ in Deurne.

In 2010 kende Klein Oever een geweldige start van het zitcompetitie avontuur, Sharon drong door tot de finale en verroverde hier de 3e plaats in deze landelijke competitie.

De aanpak van de zitcompetitie op Klein Oever heeft zijn vruchten afgeworpen in 2013, Jessica Donker drong in Deurne door naar de Finale en behaalde een prachtige tweede plaats in cat. 3!

De Regiofinale bij manege de buitenwyk was een groot succes met 6 ruiters reizen we af naar de kwartfinale op 7 september.
Super gepresteerd dames, met als klap op de vuurbijl: Best zittend manegebedrijf van de regio!

Door naar de kwartfinale zijn:

Categorie 1:
Juul Koppen

Categorie 2:
Sylvana Dons
Anenlies van der Wolde

Categorie 3:
Jessica Donker

Categorie 4:
Nathasja Bezuyen
Yanine Lubbinge

Succes dames!