Manegewedstrijden informatie

Op manege Klein Oever worden regelmatig wedstrijden verreden, deze worden verreden vanuit de ruiteropleiding van de FNRS. Dit hele programma sluit volledig op elkaar aan van de eerste dressuur proef, tot aan een heel springparcours, met als tussenstappen de vaardigheidsproeven en het oefenspringen. Om jezelf op dit alles goed voor te bereiden zijn er een tweetal boeken waarin de theorie bestudeerd kan worden: ‘Leer paardrijden met plezier’, waarin je ook de proeven vindt, en ‘Beter paardrijden met plezier’.

Proeven en theorie
De dressuurproeven van de FNRS doorlopen een traject van de F1 tot de F20. Zo is er voor elke ruiter een passend rijniveau. Aan de dressuurproeven, F2, F4, F6 en F10 is een theorietoets gekoppeld, zo leert de ruiter niet alleen in de praktijk maar is er een koppeling met de theorie.

Wat moet ik wanneer leren?
F2 – hoofdstuk 6 & 7
F4 – hoofdstuk 8 & 9
F6 – hoofdstuk 10
F10 – hoofdstuk 12

Je theorietoets is gekoppeld aan de tweede keer dat je een proef rijd

Mocht je jezelf in willen schrijven voor 1 van de activiteiten kun je rechts in de site jezelf aanmelden via de inschrijfformulieren. Je kunt je ook inschrijven via de Klein Oever APP, download deze in de APP-store of de GOOGLE-playstore, en volg de instructies.

Let goed op voor welke datum je inschrijft aangezien er meerdere activiteiten zijn. Wees op tijd met inschrijven, na de laatste inschrijfdatum is inschrijven niet meer mogelijk. Vul altijd 3 pony’s of paarden in. Wij proberen met jullie voorkeur rekening te houden. Wij geven niet de garantie dat dit altijd lukt, aangezien wij naast de voorkeuren ook rekening houden met het welzijn van onze paarden en pony’s.